Hvem kler den best?


Tantegull 1?


Tantegull 2?


Eller meg?

Ja, jeg spør igjen. Hvem kler smokken best? :)

Tilfeldighet

Den "gode" omverdenen er like ved,

men likevel så langt, langt borte.

Sirkelen er helt svart, og full av frykt.

Med vinden kommer ropet om hjelp.

Ansiktsuttrykket forteller mer enn noe annet,

da døden bare er en tilfeldighet unna.
- Google

Mobberne

Mobbing har jeg såvidt nevnt noe om før også. Les innlegget her.

Det er et noen jeg virkelig ikke har noe til overs for: mobberne. Ved bruk av stygge ord, utpressing, baksnakking, fnising og til og med vold, kan det ødelegge et menneske tvers gjennom. Ingen, og da mener jeg absolutt ingen fortjener å oppleve dette. Alle mennesker er like mye verdt, og er fantastiske på hver sine måter. Derfor ser jeg ingen grunn til å hjernevaske noen, og få de til å tro det totalt motsatte.

Man sier gjerne at mobberne er de som har dårlig selvtillit og sliter, men skal det på noen som helst måte være en god unnskyldning til at de dytter ned andre, for å komme høyere selv? Så lenge de velger å gjøre dette, vil jeg ikke påstå at det er synd på dem. Kanskje noen har det vanskelig, men jeg synes det er svakt å synke så lavt ved å skremme, såre og ødelegge andre mennesker. Skaff heller hjelp på andre måter, hvis det er det som er problemet.

Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Til mobberne: Tenk dere om! To ganger, ti ganger, hundre ganger. Helt til dere finner ut at det beste er å holde kjeft. Uansett.

Forestill dere alle verdensproblemene som ville forsvunnet, hvis alle bare kunne respektert hverandre.

Everybody's Fool

Alt lyset samler seg til en liten prikk 
i en skummel, beksvart tunnel
Jeg er redd
Redd for hva, sier du
Livet, sier jeg


- Weheartit

I love you, Amy Lee <3

"Man skal aldri si aldri"

Når du løper og faller, og ikke kan spole tilbake i tid for å forhindre. Når du føler at du går og går, men aldri kommer frem. Aldri når ditt mål. Eller når du drømmer så sterkt at du ville gitt slipp på alt, men det er ikke mulig å virkeliggjøre det, drømmen.

Man skal aldri si aldri, men det må da være lov til å si det når man er sikker? Sikkerheten er en fin ting, det. Sikkerhet. Og da synes jeg man skal kunne stå for det også, for noen ganger veit man bare. Akkurat som at vi veit det aldri vil gå an å reise tilbake i tid. Tiden som har vært, den har vært, og det som har skjedd... ja, det har skjedd. Det eneste vi kan gjøre noe med er nåtiden og fremtiden, men det er likevel ikke alt vi kan styre. Uansett er det ingen andre som kan dømme hva du selv tror eller vet. Ingen kan bestemme over det du tenker eller føler, for det er ditt. Dine tanker, dine meninger, dine opplevelser, din viten. Da må vel du også selv vite når noe ikke er mulig?


- Weheartit

De beste i verden

Jeg har en storesøster, en storebror og en lillesøster. 20 år mellom største og minste, og alle er helsøsken.

Det jeg vil si er at de betyr mer for meg enn ord kan beskrive. Absolutt ingenting kommer foran dem, og jeg hadde ikke overlevd en dag uten dem i mitt liv.

Jeg er så utrolig glad i dere! ♥

Energioppsamling

Tom for ord. Stillestående. Sånn har de siste dagene vært. Ikke vet jeg hva jeg skal skrive, ikke vet jeg hvordan jeg skal tenke klart, ikke vet jeg hva jeg skal gjøre. Da er det godt med ferie, sånn at jeg kan skrape sammen litt energi. Denne uka skal jeg bruke på å sove, gjøre nyttige ting som å rydde rommet, og komme meg ut med venner og familie. Jeg må det. Jeg må overbevise.

Så skal jeg gjøre meg klar til enda noen uker med jobbing, for det er jo siste del av ungdomskolen. Det er trist, det. Jeg gruer meg til å slutte! Føler at alle andre rundt meg hopper av glede fordi de snart skal begynne på videregående, så kommer jeg, da, og har ikke lyst i det hele tatt. Hvordan kan man se frem til å forlate alle man har gått i klasse med i ti år, de lærerne man kjenner, og alt annet som endelig har begynt å falle på plass?

Da Min ID kom i posten, var jeg usikker på om jeg skulle rive den i filler eller brenne den i ovnen. Heh.. Jeg gjorde selvfølgelig ikke det, og etter mye om og men søkte jeg til slutt også. Blir jo på en måte godt med noe nytt, det er ikke det jeg mener. Jeg er bare redd for å avslutte alt det gamle og kjente. Det går seg vel til. Har jo ikke så mange andre valg. Men jeg gruer meg likevel, altså.

Er jeg den eneste?


- Weheartit

Vel vel, god vinterferie alle sammen! :)

Tålmodighet

Hvorfor gå og vente på døden, eller lokke den, når man har hele livet foran seg. For hvis man har det vanskelig i en periode, og velger døden, så får man aldri svar på hva livet har å by på, eller hvordan det kan forandre seg. Man må ha tålmodighet, støtte, tro og håp. Har man det, så klarer man å vente lenge nok til å finne gleden og meningen med livet.

Tror jeg, da.

Hva tror du? :)

VS: Bruno Mars

I går kom det ut en sak på ABC-nyheter (<-se link) om at Bruno Mars har tilstått i en kokainsak. Jeg velger å ikke ta noen stilling til dette, for jeg synes han er en kjempeflink artist og låtskriver, uansett hva dumt han gjør.

Just The Way You Are

 

Grenade

 

Nå har det seg sånn at jeg har falt skikkelig for Just The Way You Are, så jeg må nok si at jeg liker den best. Teksten og melodien er så søt. Musikkvideoen derimot, er ikke like spennende. Da synes jeg videoen til Grenade er bedre laget.

 Han er jo søt, da!

Hvilken sang er finest?

Hva synes du om Bruno Mars?

Om å fylle år

«Gratulereeeer! Hvordan føles det å være et år eldre?»

Det spørsmålet har jeg aldri skjønt meg på. Et år eldre? Som om man liksom har forandret helt personlighet, utseende og alt som er. Faktisk er det jo bare en dag eldre enn i går, og da skjønner jeg ikke hvorfor alt skal være så utrolig annerledes. Men bursdager er jo koselige likevel.

I helga fylte jeg 16, samtidig som jeg var hos ei venninne på jentekveld. Seks jenter var vi, som hadde en slags «Reunion», samlet igjen som på barneskolen. Lørdagen koste vi oss feite på pizza, sjokolade og annet godt, mens jeg på søndag ble vekket med sang, kake og gaver. Verdens herligste venner, har jeg!


Vi er kjempesosiale. Helt normalt.


Åjada, her koser vi oss.


Se så søte de er! :)


Kjempeglad i dere! <3

Utrydde magesekken?

Jeg kom opp med et genialt forslag til venninna mi her om dagen. I mitt hodet var det hvertfall kjempesmart. En liten stund.

«Jeg skal utrydde magesekken».

Mat ville ikke lenger vært vår energikilde. Tenk å slippe det som heter sult, godterisug og alt annet som innebærer det å spise. Da hadde man ikke trengt kjøleskap, rent vann eller liknende. Forresten hadde jo dobesøk vært unødvendig også. Men så kom det opp, da, hva i aller dager skulle dagene blitt fylt med?

Vi står opp, spiser frokost, går på do. Drar på skolen, spiser lunsj. Drar hjem, spiser et eller annet, doen neste. Drar kanskje ut med noen venner, eller får besøk, spiser middag. Drar på bursdag, spiser kaker. Drar på fest, drikker. Ser på film, spiser popcorn. Helg, godteri. Før sengetid, kveldsmat, do.

Dagen går jo i det store og hele ut på å spise, derfor ville det nok blitt kjedelig i lengden å ikke kunne putte i seg noen ting. Antakelig ganske asosialt også, fordi man gjerne møtes for nettopp å spise. Dessuten ville vi nok sett sykelig tynne ut, for det finnes jo egentlig ikke andre energikilder for oss.


- Bilder hentet fra Google

Okei, jeg gir meg. Jeg innser at det ikke var en god idé allikevel - ikke særlig gjennomtenkt.

Tid

Ofte står jeg igjen, og tiden bare flyr fra meg. Jeg synes tiden går altfor fort. Fra toget ser jeg biler, veier, skog og fjell bare suse forbi som vinden - forestill dere det, og dere vil forstå hvordan jeg føler det. Alt ved meg går langsomt, mens verden rundt bare raser forbi. Hvordan skal jeg rekke å gjøre alt, oppleve alt, tenke gjennom alt jeg ønsker, hvis tiden fortsetter i samme tempo?

Det er litt merkelig, hvis jeg tenker meg om. Hvordan ville verden vært uten tid? Hvis vi bare hadde gått rundt, uten mål og mening om et klokkeslett. Uten å vite hva dag og natt betyr. Uten å ha oversikt over uker, måneder eller år. Det hadde vært deilig, det. Eller forvirrende? Hjelp, JEG er forvirrende.

Jeg mener at tid ikke er noe en person har evig. Den går videre. Men det er vel fortsatt samme tid. Den tiden er over, sier man. Finnes det flere tider, da? Jeg som trodde tiden var noe sammenhengende. En helhet. Så tok jeg feil, da.

Venninnen min og jeg skrev en sang i musikken på skolen, for omkring et år siden. Vi tok utgangspunkt i vennskapet vårt, ettersom vi har kjent hverandre fra dag 1. Når jeg tenker på tiden, så dukker ofte denne teksten opp i hodet mitt, for jeg har plantet så mange minner om tid og alt annet inn i denne sangen.

Du, Silje, er også en person jeg forbinder med tiden, fordi vi alltid har kjent hverandre. Fordi jeg alltid har visst at du er der. Og fordi vi alltid skal være venner. Alltid. Husker da vi satt og skrev denne sangen, spilte den inn på opptak og viste den for musikklæreren. Gode tilbakemeldinger fikk vi også. :) Jeg er så glad i deg, Silje ♥

Egentlig minner tiden meg om alle vennene mine. Jeg er utrolig glad i dere alle sammen :) <3Savner den tiden da vi var små

Ingen bekymringer

Nå er det så mye som jeg tenker på

Tiden den bare går og går

det er noe jeg ikke forstår

Føler jeg står igjen

Jeg står stille mens jeg ser verden går forbi

Jeg står her og ser at alt blir utydelig

 

Så glad jeg har en bestevenn

Som kan gi meg en trøstende klem

Hun får meg til å smile sånn som før

Hun får meg til å synge, bare hør

 

Under en fredelig stjernehimmel

Ser jeg bort på deg min venn

Jeg vet at du vil stille opp for meg

Vi skal alltid være sammen, du og jeg

 

Jeg er ungdoms-menneske

Mye rart som skjer

Er ikke bare lett, men sånn er det

Bøyer meg frem og forsvinner litt

Opplever ting i livet mitt

Det er merkelig

Skulle ønske noen kunne forstå

Det er det jeg går og venter på

 

Så glad jeg har en bestevenn

Som prøver å forstå seg på

Hun får meg til å smile sånn som før

Hun får meg til å synge, bare hør

 

Under en fredelig stjernehimmel

Ser jeg bort på deg min venn

Jeg vet at du vil stille opp for meg

Vi skal alltid være sammen, du og jeg

En stor løgn?

Det finnes mange forskjellige meninger, opplevelser, synspunkter og myter om historien fra den andre verdenskrig. Sann og usann fakta om det som berører seg rundt betegnelsen Holocaust, jødeutryddelsen. Jeg blir rett og slett skremt og irritert på dem som hevder at alt kun er en stor løgn. Etter selv å ha sett Auschwitz, Sachsenhausen og Ravensbrück med egne øyne, for ikke å snakke om et levende tidsvitne, er jeg fullt og helt klar over mine tanker omkring historien. Ruinene, dokumentene, bildene og alle de andre bevisene forteller ikke annet enn sannheten, mener nå jeg.


Medisinske forskninger

Her er det sitert et brev som en Norsk skole mottok, etter å ha deltatt på en reise med stiftelsen «Hvite busser til Auschwitz».

«Vi viser til deres reise til den såkalte dødsleiren Auschwitz der løgnene lever videre. Det var aldri gasskamre i de tyske oppsamlingsleirene. Hele historien er en svindel satt i verk av de zionistiske jødene for å få penger og makt, for å få opprettet staten Israel. Det ble aldri bevisst myrdet jøder i det tredje riket. Snart vil de løgnaktige overlevende, som de kalles, være døde av alderdom. Da vil vi med tiden få frem sannheten. Flere og flere hører på oss. Fremtiden er vår! Vi, med mange flere, vil gjøre det som må gjøres for å sette en stopper for denne utviklingen. Vi må sikre eksistensen til vårt folk og en fremtid for hvite barn. Det er slike som dere som kan bli vår undergang. Dere må ikke la dere lure av historieforfalskerne. Dere må åpne øynene, dra til sides de demokratiske gardinene og se hvem som skjuler seg bak mørket».

- Lånt av dagboken «En historisk reise med Hvite busser»


La oss nå se bort ifra alle gjenstander som er igjen, men hva med tidsvitnene, som alle har tatovering av sitt fangenummer på seg - for alltid. Er alle disse jøder, da, og later som de har sittet i en konsentrasjonsleir i mange, mange år, for å skaffe makt og penger til sitt folk? Lite sannsynlig.


Den stjålne identiteten - hår

«Alle så på meg - jeg ga den tjenestegjørende underoffisereren et vink, og han løftet opp de sprellende barna og bar dem inn i gasskammeret mens moren gikk ved siden av gråtende».

- Fortalt av Rudolf Höss, en av de største mishandlerne og morderne, som så flere tusen mennesker gå inn i døden hver dag.


Ruiner av gasskamre og krematorier

Alt dette beviser hvor viktig det er at vår generasjon, og alle de kommende, forteller historien videre. Vi som har vært i disse leirene vet at det er sannhet, og kan gi kunnskaper til resten av verden. Sammen må vi kjempe mot nynazisme.

Hva tror og mener du om påstandene?

Vil du være med å sørge for at historien ikke blir glemt?

En drøm

Alle ønsker vi å yte våre evner og talenter fullt ut. Men så er det denne pessimist-siden da, som tar litt overtaket og skyver disse drømmene til side. Det ligger kanskje til underbevisstheten, noe vi ikke helt har styringen over, fordi vi ikke tror sterkt nok. Likevel er det ikke umulig å nå.

Om alle hadde levd etter sine drømmer, ville livet blitt noe helt annet enn skuffelser. Mennesket burde være smart nok til å bruke sine egenskaper for å nå ønsker og mål, men det er alltid lettere sagt enn gjort. Tenk for et fantastisk sted jorden hadde blitt, hvis alle turte å være seg selv, tro på seg selv og bruke sine goder til å styrke alle medmennesker. Det ville også gitt oss flere drømmer å virkeliggjøre. Flere drømmer er lik mer glede, håp og mening.


- Weheartit

Det er en drøm, det.

Flørting på matematisk nivå

Da har jeg og Charlotte hamret sammen noen matematiske sjekketriks. Enjoy!

 1. Tallet mitt er ensomt - skal vi bli et tallpar?
 2. Vil du være min fasit?
 3. Mitt linjestykke trenger en ending.
 4. Divisoren min mangler en divident.
 5. Du er svaret på mitt regnestykke.
 6. Du er mitt areal.
 7. Du er x'en i min ligning.
 8. Du er stigningstallet i min graf.
 9. Du er mitt produkts manglende faktor.
 10. Du er kvadratroten av min helhet.


Noe å prøve ut neste gang? :)

Novelle: En ukjent verden

Kroppen min stivner når blikkene våre møtes. Det er ingen jeg gjenkjenner, og jeg kan ikke beskrive personen med andre ord enn grusom. Han prøver å komme nærmere, ta meg, men han når ikke frem. Uansett hvor hardt han prøver, er ikke armene hans lange nok. Jeg skjelver av frykt og puster som om jeg har løpt flere mil. «De trenger deg ikke i denne verden. Du er for stygg. Bli med meg, og du vil få et bedre liv». Ekkoet fra stemmen hans gjentar seg, om og om igjen.

Resten av klassen stormer ut når den ulende skoleklokken ringer, og de ser på meg med et rart blikk. De må tro jeg er gal. Jeg er gal. Mikael, en gutt i klassen, kommer undrende bort til meg og spør hvordan det går. Hans kropp så nær min skremmer meg, men jeg prøver å holde det inne. Jeg føler meg så dum. Mikael kan se mine tårevåte øyne, stirrende på et punkt bak han, så han snur seg rundt.

-Er det noe spennende, eller?

-Ser du noen?

-Hvem?

Jeg rister på hodet og bestemmer meg for å løpe på do. Der sitter jeg til friminuttet er ferdig og resten av klassen går til neste time. Foran speilet blir jeg stående en stund og bare stirre, før jeg fatter mot og kommer meg ut igjen. I den samme gangen dukker den ukjente mannen opp, og nok en gang prøver han å nå kroppen min. Verden rundt meg blir tåkete - alt jeg kan se er mannen. Hjertet mitt begynner å slå fortere, og jeg vet at frykten snart vil ta over. Med all min kraft presser jeg meg selv bakover mot veggen, som et spøkelse som bare kan forsvinne. Jeg lukker øynene og prøver å tenke på noe annet. Kanskje alt bare er en forferdelig drøm. Sakte åpner jeg øynene igjen, men marerittet er fortsatt så levende at det må være sant. Han gir seg ikke, bare forsøker å komme nærmere og ta tak i meg, med sine store, stygge hender. Jeg betrakter noen i trappeoppgangen, men jeg vet ikke hva jeg skal tro lenger. Hva kan jeg gjøre? Jeg kan ikke bare stå her rett opp etter veggen, som en soldat.

-Hva er det som skjer?

Hjelp! Var det den ukjente. Vet han ikke selv hva som foregår? Jeg kan kjenne frykten enda sterkere, uvirkeligheten, og pusten er dypere og fortere enn noen gang. Han har ingen grunn til å skremme meg på denne måten. Jeg har da ikke gjort han noe. Jeg har ikke gjort noe galt.

-Mari, kan du høre meg?

Han prøver så hardt å nå frem, for å ta meg med ut av denne verden. «Kom med meg. Du er ikke verdt noe her lenger.»

Kanskje det er det beste. Bare forsvinne, stille. Ingen kommer til å savne meg uansett.

-MARI!

En hånd tar på skulderen min. Han kan nå meg. Han kan ta på meg. Han skal ta meg med langt, langt bort her ifra. Mine øyne er overfylt av tårer, og det er like før hjertet hopper opp og ut gjennom munnen. Hva hvis jeg aldri får se vennene mine igjen, og hva med familien? Min bror, stakkars, han kan ikke bo alene med mamma og pappa. Hånden er ikke bare en ekkel hånd lenger, men en hel arm som har tatt plass omkring meg. Sakte tar han meg med seg gjennom den lange, smale gangen mot lærerværelset. Lærerværelset? Hvorfor vil han ta meg med dit? Han trenger ikke spørre om tillatelse, for de voksne vil nok bare se det som en befrielse å bli kvitt meg. Jeg prøver å komme meg unna, men mannen har så godt et grep rundt meg. Det er skrevet «Grupperom» på døra.

Med en gang han slipper meg fri, går jeg rett bort til vinduet. Joda, fortsatt på skolen. Jeg er forvirret. Hvorfor er jeg her, når han sa at han skulle ta meg med til en annen verden? Hjertet i halsen, pusten ute av kontroll. Sakte snur jeg meg rundt og møter blikket til læreren min, Sofia. Hennes fredfulle øyne forteller meg det jeg virkelig trenger å høre. «Du er trygg nå».

VS: Rihanna

Jeg forsøkte på dette med Green Day for et par dager siden, men det skjedde noe rart med designet på bloggen, så jeg måtte fjerne den. Får prøve igjen.

Rihanna er kjempesøt, og har mange fine sanger. Hvilken av disse er best?

Only Girl (In The World)

 

Love The Way You Lie

 

Egentlig liker jeg det meste av musikk, men Rap ligger ikke på topplisten. Jeg synes Love The Way You Lie er en søt sang, hvertfall refrenget. Men faktisk synes jeg Only Girl (In The World) er finere. Kanskje det har noe med at jeg er lei den andre, også?!

 Man kan jo ikke nekte på at Rihanna har hatt mange ulike frisyrer opp gjennom, heller. Jeg tror egentlig jeg er størst fan av det lange håret hennes.

Hva mener du?

Jeg har blitt utfordret

Av http://kondelureskogen.blogg.no/ :)

Ta opp nærmeste bok, og slå opp på side 18, og let frem linje 4 - hva står det der?
Den uendelige virkeligheten av Magne Lystad

"Tankeoverføring kunne man kanskje tenke seg en fysisk forklaring på, noe i retning av at vi har en slags radio, sender og mottaker, i hjernen, men hva med synske som ser ting som ennå ikke har skjedd?"

Ikke alt sto på en linje, men setningen ga ikke mening med bare et lite utdrag.

Hva var det siste du så på TV?
Eh, det må ha vært på søndag. Ble skremt av Åndenes makt, om jeg ikke husker feil?

Bortsett fra datamaskinen - hva hører du akkurat nå?
Mamma sitter oppe i stua og hoster, og jeg sitter her og snufser. Veldig interessant!

Når var du sist ute og hva gjorde du da?
Gikk hjem fra korps/ teaterforestilling ved 21-tiden. 

Hva har du på deg nå?
En turkis singlet, undertøy og ring. Wohoo

Hva var den siste filmen du så?

"Life As A House" - En sterk og tankevekkende film. Anbefales!

Skulle du kunne overveie å flytte til utlandet?
Jeg tror ikke jeg noen gang vil flytte fra Norge. Det er jo så fint og kaldt her, eller hva? :)

 

Jeg utfordrer disse bloggerne:


http://martausa.blogg.no/

http://signetr.blogg.no/

http://gingercecilie.blogg.no/

http://randomkaja.blogg.no/

http://kaeshe.blogg.no/

 

Elin, 17

95-modell, tante, NF'er og musikklinjeelev. ♥

Arkiv

 • Desember 2011
 • November 2011
 • Oktober 2011
 • September 2011
 • August 2011
 • Juli 2011
 • Juni 2011
 • Mai 2011
 • April 2011
 • Mars 2011
 • Februar 2011
 • Januar 2011

 • Kategorier

 • Blogg
 • De Hvite Busser
 • Elin
 • Hverdags
 • Minner
 • Musikk og korps
 • Noveller
 • Ord, tanker og meninger
 • Tips, latter, motivasjon
 • Utfordringer

 • Designet er laget av:

 • caroline maria bloglovin


 • hits